Maison Guillot-Broux

In de tiende eeuw leefden de monniken van Cluny die bezeten waren door wijnbouw beheerden de allerbeste percelen in Frankrijk.

In de negentiende eeuw verwoestte de druifluis (Phylloxera Vastatrix) de Europese wijngaarden en de geweldige wijngaarden rond Macon raakte in verval en werden vergeten.

Lees meer...
Maison Guillot-Broux

Villa Calicantus

Villa Calicantus is de kleinste wijnproducent van Bardolino met een 1,2 hectare aan wijngaard omringd door olijfbomen en kleine bossen. Op een twee kilometer van het Gardameer beheren zij het land volledig biodynamisch en maken natuurlijke wijnen; er wordt in de kelder niets toegevoegd en ook niet gefilterd of geklaard met als resultaat een de optimale natuurwijn.

Je geloofd gewoon niet wat je proef..... zo heerlijk zuiver, sappig, complex en onvoorstelbaar verleidelijk. Eerst Napels zien en dan sterven?.... ha! zeker niet voordat je dit geproefd hebt...

Lees meer...
Villa Calicantus

Château de la Selve

Château de la Selve

Château de la Selve is van oorsprong een van de verdedigingswerken aan de grens van het Franse koninkrijk in 13de eeuw. Tegenwoordig een pracht van een wijngoed waar op volledig natuurlijke wijze word gewerkt. De wijngaard wordt biodynamisch beheerd, een prachtig terroir met koele nachten. Ruig landschap met veel kalksteen rijk aan aroma's van humus en truffel.

In de kelder wordt is men van de non-interventie met prachtige natuurwijn als resultaat.

Lees meer
Château de la Selve

Collis Riondo

Uitermate trots zijn wij op onze ontdekking van een van de beste producenten van de regio Veneto die, hoe onbegrijpelijk, tot nog toe niet bekend was in Nederland.

Zij zijn zeer begaan met hun terroir en dat is te merken in hun wijnen; heel zuiver, puur en vereidelijk. Niet voor niets werd hun Frizzante Prosecco Spago beloond met liefst 90 Parkerpunten!!!! Daarbij is hun rosé Frizzante Pink Argento van dezelfde kwaliteit en werkelijk een hit!!

Lees meer...
Collis Riondo

Azienda Agricola Masiero, Veneto

Gianfranco en Francesca Masiero creëren met hun dochter Giulia in hun geweldig mooi gelegen wijngaard de meest imponerende wijn van Merlot: Verdugo. Absoluut de top in verfijning en elegantie, een van de meest indrukwekkende wijnen die ik ooit heb mogen beleven. Optimale fenolische rijpheid geeft als resultaat een hoge graad aan complexiteit in combinatie met een laag alcoholgehalte en is dus zeer elegant.

Lees meer
Azienda Agricola Masiero, Veneto

Herdade de Portocarro

A passion for distinction.

Een heel bijzondere vondst uit Portugal, de wijnen van de bevlogen José da Mota Capitão, geïnspireerd door de biodynamische werkwijze en non-interventie in de kelder.

Zijn wijnen zijn een klasse apart binnen Portugal en hij is niet voor niets in 2015 genomineerd als producent van het jaar! Herdade de Portocarro behoort tot de absolute top van Portugal.

Lees meer...
Herdade de Portocarro

Tenuta Mara

Biodynamisch, natuurwijn

MaraMia 2013

Tenuta Mara

Vini Coppi

Casa Vinicola Coppi is gesitueerd in het meest historische wijngebied van Puglia. Dit was het gebied waar de Feneziërs uit het huidige Griekenland nadat zij voet aan wal zetten en deze plek uitkozen om hun meegebrachte wijnstokken te planten maar er waren zoveel wijngaarden dat Italië Onotria werd genoemd, land van wijn.

Lees meer...
Vini Coppi

Castello di Verrazzano - Chianti Classico

Castello di Verrazzano is gebouwd op de top van een prachtige heuvel gelegen tussen Florence en Siena. Deze strategische locatie was een nederzetting van de Etrusken en later een vesting van de Romeinen.

De ontdekkingsreiziger Giovanni da Verrazzano is hier geboren in 1485 en heeft in 1524 de baai van New York ontdekt. In de fundamenten van de "Verrazzano Bridge" zijn drie stenen van Castello Verrazzano ingemetseld en drie stenen uit de Hudson rivier zijn de muur van het kasteel.

Lees meer
Castello di Verrazzano - Chianti Classico

Domaine Mamaruta

Domaine Mamaruta is in 2009 door Marc Castan opgericht. Hierbij herstelde hij de oude wijngaarden van zijn grootvader met de traditionele druiven Carignan, Grenache, Mourvèdre, Syrah, Macabeo, Carignan Blanc, Grenache Gris en Muscat à petit grains.

Volledig biologische teelt en natuurlijke vinificatie is de passie van Marc Castan met een verbluffend resultaat.

Lees meer
Domaine Mamaruta

Viña Zorzal, Navarra

Viña Zorzal, biologisch, wijn met passie!

Sinds 1988 runt de familie met passie hun wijngoed gelegen in het hart van Navarra in Noord-Spanje. Zij bewerken het land met respect voor tradities en zorg voor het milieu door het gebruik van biologische technieken. Hun project Zorzal levert hele pure wijnen waarbij het fruit optimaal tot zijn recht komt.

Decanter over Zorzal Malayeto:
"A splendid Garnacha of depth and complexity, showing ripe plums, black cherries, liquorice and earthy notes plus hints of balsamic. From very old vines in a cooler, high-altitude area, it is focused on the palate and supported by grainy fine tannins, fresh acidity and a long length. Great value!"
Points: 91
Lees meer
Viña Zorzal, Navarra

Fattoria Grignano, Toscane - Rufina

Fattoria Grignano is een producent van wereldformaat uit de Toscaanse gewest Rufina, doen absoluut geen concessies ten aanzien van kwaliteit en dat vertaalt zich in karaktervolle en onvermoeibare wijnen. Een eerlijke producent waar respect voor natuur en traditie diep geworteld zit.

Lees meer
Fattoria Grignano, Toscane - Rufina

Orsi Vigneto San Vito, Emilia-Romagna

Op een heuvel met uitzicht over de stad Bologna is dit kleine familiebedrijf gevestigd waar zij op de meest natuurlijke manier gepassioneerd wijnen maken. Zij werken volledig biodynamisch en zonder toevoegingen in de kelder.

Lees meer
Orsi Vigneto San Vito, Emilia-Romagna

Vinicola Corellana

Sinds 1988 runt de familie met passie hun wijngoed gelegen in het hart van Navarra in Noord-Spanje. Zij bewerken het land met respect voor tradities en zorg voor het milieu door het gebruik van biologische technieken.

Lees meer
Vinicola Corellana

Az. Agr. Casalgallo, Toscana

Az. Agr. Casalgallo

Op deze Toscaanse azienda worden op volledig biologische wijze de gewassen geteeld. De vinificatie wordt uitgevoerd zonder gebruik van enige toevoegingen, er wordt dus ook geen sulfiet toegevoegd. Het resultaat mag er ook zijn; puur natuur, traditioneel gemaakt volgens overlevering naar de methodes van de Etrusken.

Lees meer
Az. Agr. Casalgallo, Toscana

Tenuta Selvadolce, Liguria

In het westen van Ligurië, een paar kilometer van Frankrijk ligt de boerderij van Aris en Max Blancardi. Met een geweldig uitzicht op de zee, gestreeld door de warme zon en gegeseld door de onstuimige Mistral. De boerderij Selvadolce beslaat ongeveer 7 hectare in de heuvels van Bordighera.

Lees meer
Tenuta Selvadolce, Liguria

Cantina Bortoluz, Veneto, Valdobbiadene

Aan deze pagina wordt gewerkt!


Cantina Bortoluz, Veneto, Valdobbiadene

Voltumna Vigna Vecchia, Toscana

Gevestigd in een totaal geïsoleerd en extreem landschap in het noorden van Toscane tussen de woeste bergen van de Apennijnen. Voltumna is een collectief van bevriende wijnboeren die hun passie delen in leven in en met de natuur. Voltumna staat voor het begrijpen van de aardse vitaliteit die nooit misbruikt dient te worden.

Azienda Agricola Filippo Broccardo e Fratelli, Piemonte

Azienda Agricola Filippo Broccardo e Fratelli

Familie Broccardo; jong van hart en geest en met sterke wortels in de tradities van Piemonte. Dit
modern familiebedrijf die passie en traditie combineert met moderne technieken en inzichten. Hun
wijngaarden zijn gesitueerd op de beste locaties van Piemonte die ze met vol respect voor de
natuur beheren zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstbemesting, Ook in de
kelder wordt gewerkt aan een puur natuurlijke wijn.
Beschikbare wijnen:

Langhe Nebbiolo DOC 2012

Barolo DOCG 2009 Decanter 92/100!!

Azienda Agricola Filippo Broccardo e Fratelli, Piemonte